Φωτογραφία Γάμου: Εξέλιξη μέσα στο Χρόνο

  Η τέχνη της Φωτογραφίας εφευρέθηκε στα 1826. Ως ορόσημο στη ζωή ενός ανθρώπου, ο Γάμος ήταν από τα πρώτα γεγονότα που άρχισαν να απαθανατίζονται συστηματικά, με τα πρώτα δείγματα φωτογραφίας γάμου να περιλαμβάνουν τη φωτογραφική αναπαράσταση του γάμου της βασίλισσας Βικτωρίας με τον πρίγκιπα Αλβέρτο, το 1840.
Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, η γαμήλια φωτογράφιση αφορούσε κυρίως το studio, λόγω του όγκου του εξοπλισμού και των απαιτήσεων φωτισμού. Τα ζευγάρια κατέφευγαν συνήθως στη λήψη ενός γαμήλιου πορτραίτου. Αλλά και κατά τον 20ό αιώνα, η φωτογραφία εξακολουθούσε να είναι σχετικά αναξιόπιστη και ακριβή, ενώ συνέχιζε να είναι μαυρόασπρη. Το concept της φωτογράφισης του μυστηρίου του γάμου, εισήχθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου έγιναν διαθέσιμα το φωτογραφικό φιλμ και το φλας.
  Κάνοντας fast-forward σε πιο σύγχρονες εποχές, συναντούμε τις πιο εκφραστικές και έγχρωμες φωτογραφίες της δεκαετίας του 1980. Στα εγχώρια δεδομένα, η ελληνική κοινωνία, πλέον σε οικονομική και τεχνολογική άνθιση, τιμά περαιτέρω το θεσμό του γάμου, αποτυπώνοντας σε φωτογραφία και βίντεο το μυστήριο και τη δεξίωση. Η Φωτογράφιση Γάμου δεν είναι πλέον ένα «εξτρά», αλλά βασικό κομμάτι του σχεδιασμού ενός γάμου.
  Στη σύγχρονη εποχή τα πάντα μοιάζουν να έχουν εξελιχθεί στη νιοστή: η ψηφιακή τεχνολογία και οι δυνατότητες που παρέχουν οι υπολογιστές και ο φωτογραφικός εξοπλισμός, οι κοινωνικές τάσεις, αλλά και οι τάσεις της μόδας. Το αποτέλεσμα είναι πλήρης κάλυψη όλων των πτυχών της ημέρας του γάμου, από την προετοιμασία της νύφης και του γαμπρού, την κάλυψη της τελετής, καλλιτεχνικές “after” φωτογραφίσεις του ζεύγους και της οικογένειας και φυσικά την κάλυψη της δεξίωσης καρέ-καρέ. Η Τέχνη και ο Φωτογράφος πλέον δεν «στήνουν», αλλά ακολουθούν τις αυθόρμητες πόζες της ζωής, αιχμαλωτίζοντας καλλιτεχνικά και σκηνοθετικά τις στιγμές στο φακό. Το αποτέλεσμα είναι ένα διαχρονικά αυθεντικό άλμπουμ πολύτιμων αναμνήσεων που θα σας συντροφεύει μια ζωή.


Εμπιστευτείτε την εμπειρία και την καλλιτεχνική ματιά μας. Ζητήστε προσφορά για Φωτογράφιση Γάμου από το Studio Mavridis και ελάτε να αποτυπώσουμε μοναδικά τις πολύτιμες στιγμές σας!